mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

 

Recente blog artikelen

Erfrecht. Procesrecht. Is vordering tot afleggen van rekening en verantwoording een voorlopige voorziening? Incidentele vordering. Hoger beroep van een tussenvonnis.

11 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Procesrecht. Is vordering tot afleggen van rekening en verantwoording een voorlopige voorziening? Incidentele vordering. Hoger beroep van een tussenvonnis.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 22 december 2020 uitspraak gedaan over de vraag of een vordering tot het afleggen [...]

Erfrecht. Mag zoon namens de nalatenschap procederen? Lening. Kwijtschelding? Schenking? Redelijkheid en billijkheid.

4 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Mag zoon namens de nalatenschap procederen? Lening. Kwijtschelding? Schenking? Redelijkheid en billijkheid.

De Rechtbank Rotterdam heeft op 9 december 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de zoon als erfgenaam een [...]

Erfrecht. Verdeling van een nalatenschap. Verdeling van het saldo van een bankrekening. Schulden van de nalatenschap.

14 december 2020|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Verdeling van een nalatenschap. Verdeling van het saldo van een bankrekening. Schulden van de nalatenschap.

De Rechtbank Gelderland heeft op 6 november 2020 uitspraak gedaan over de verdeling van het saldo van een bankrekening [...]

Legitieme. Giften. In aanmerking te nemen giften. Berekening van de legitieme. Bewijslast.

7 december 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Giften. In aanmerking te nemen giften. Berekening van de legitieme. Bewijslast.

De Rechtbank Rotterdam heeft op 18 november 2020 uitspraak gedaan over de berekening van de legitieme portie en de [...]