mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

 

Recente blog artikelen

Is de voorwaarde in het testament vervuld? Is het erfdeel opeisbaar als moeder onder bewind is gesteld?

3 augustus 2020|Reacties uitgeschakeld voor Is de voorwaarde in het testament vervuld? Is het erfdeel opeisbaar als moeder onder bewind is gesteld?

De Rechtbank Oost-Brabant heeft op 15 juli 2020 uitspraak gedaan  over de vraag of de voorwaarde in testament vervuld [...]

Internationaal erfrecht. Testament. Is in het testament een uitsluitingsclausule opgenomen?

6 juli 2020|Reacties uitgeschakeld voor Internationaal erfrecht. Testament. Is in het testament een uitsluitingsclausule opgenomen?

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 25 juni 2020 uitspraak gedaan over de vraag of het testament een uitsluitingsclausule bevatte. [...]

Erfrecht. Onttrekking aan bankrekening van erflaatster bij leven onrechtmatig? Wilsonbekwaamheid? Bewijs.

29 juni 2020|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Onttrekking aan bankrekening van erflaatster bij leven onrechtmatig? Wilsonbekwaamheid? Bewijs.

De Rechtbank Rotterdam heeft op 17 juni 2020 uitspraak gedaan over de vraag of er sprake was van onttrekking [...]

Legitieme. Gift? Was er een reële prijs betaald voor de aandelen? Waardering van aandelen voor de berekening van de legitieme.

22 juni 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Gift? Was er een reële prijs betaald voor de aandelen? Waardering van aandelen voor de berekening van de legitieme.

De Rechtbank Oost-Brabant heeft op 13 mei 2020 uitspraak gedaan over de vraag of een overdracht van aandelen tegen [...]